Prenatalna i Postporođajna Joga

Drago nam je što možemo da ponudimo opsežan program brige o sebi trudnicama i novim roditeljima, u formi našeg proslavljenog Prenatalnog i Postporođajnog programa u Blossom Space Yoga studiju sa Jules Sung i Julijom Kestner. Jules i Julija na svojim casovima praktikuju saosecajnost i podrsku, narocito za one koje prolaze kroz ovo posebno razdoblje u svom životu. Ako tražite snagu, zajednicu i brigu o sebi, mi smo tu za Vas. Naši prenatalni časovi su sredstvo duboke podrške, zajedništva i kvalifikovanog vođstva za one koji prolaze kroz trudnoću.

Trudnoća je jedinstveno i dragocjeno vrijeme u kojem imate priliku da se počastite i njegujete kao žena na svakom nivou Vašeg bića.

Prije začeća

„Postati cvjetajući lotos”

Planirate li da imate bebu? Joga pomaže da pripremite svoje tijelo i svijest za novorođenče.

Za plodnost je korisno kada se i muškarac i žena pripremaju mentalno i fizički.

Predlaže se da sljedite prirodan način života, imate izbalansiranu i zdravu ishranu, izbjegavate opojna sredstva, spavate dovoljno , vježbate i vršite detoksikaciju. Bavljenje jogom će Vam pomoći da se osjećate bolje i uživate u sjajnom projektu koji namjeravate da započnete.

Praktikovanje asane budućoj mami daje snagu i fleksibilnost a pranajama pruža vitalnost dovoljnu za dvoje. Meditacija će vam donijeti spokoj dok se nosite sa trudnoćom i majčinstvom. Joga povećava vitalnost, tonira karlične organe, reguliše hormonalni sistem, spriječava pobačaj i detoksifikuje. Uz to, joga stabilizuje emocionalno stanje pojedinca jer Vam pomaže da prevaziđete barijere i anksioznost prije začeća, emocionalno i duhovno Vas priprema za začeće, povećava nivo životne energije i oslobađa energetske blokade.

Trudnoća

„Povežite se sa bebom kroz vase telo“

Trudnoća je period kreativne svijesti i optimizma. Tokom ovog perioda, majka ima povećanu potrebu za ravnotežom i harmonijom. Sve emocije i iskustva direktno će uticati na bebu, tako da je za osobe koje postaju roditelji od vitalnog značaja da žive sa pozitivnim stavovima i iskustvima. Joga Vam pruža mogućnost da budete srećna majka, da imate spokojnu trudnoću i posljedično imate srećnu bebu.

Joga ima bezbroj prednosti za trudnice, poput povećane fleksibilnosti, snažnih leđa bez ikakvih bolova, snažnih mišića dna karlice i poboljšanog držanja i ravnoteže. Kao direktna priprema za porođaj, prenatalna joga pruža tehnike upravljanja bolom, tehnike disanja, opuštanja, te pomaže u prevazilaženju jutarnje mučnine. Bavljenje jogom rezultira poboljšanom cirkulacijom krvi, što sprečava grčeve u nogama i varikozne vene i podstiče prirodan i zdrav porođaj.

Poslije porođaja

“Brinite o sebi kako biste brinuli o svojoj bebi”

Nakon porođaja, dan i noć ste zauzeti radošću što držite svoju bebu u naručju. Ovo je period mnogih promjena za vaše fizičko telo. Hormonski sistem se vraća u normalu. Ovo može biti praćeno fluktuirajućim emocijama. Pored toga, maternica se vraća u položaj koji je imala prije trudnoće. Tokom ovog perioda, joga Vam pomaže da se oporavite, uravnotežite i smirite emocije, i pruža energiju potrebnu za Vašu novu ulogu majke. Nježno istezanje tonira trbušne mišiće, poboljšava držanje, oslobađa napetost od dojenja i pomaže u sprječavanju postporođajne depresije.

Vaša prenatalna / postporođajna sesija joge može uključiti:

  • Asana (joga položaji)

  • Pranajama (tehnike disanja)

  • Meditacija

  • Opuštanje i vizualizacije

  • Tehnike prečišćavanja

  • Pjevanje mantre

  • Yoga Nidra

  • Treniranje

… uvijek brinući za vaš komfor.

Ne treba da brinete ako se nikada niste bavili jogom, uvijek je savršeno vrijeme za početak.

Pitanja? Molimo da nas kontaktirate za više informacija.

Nutrition + Health

recipes beauty lifestyle